27114808 - Hand Holding Professional Moxa Stick

Terapije z moxo

Moxanje

Moxa ali moxibustija je oblika starodavne toplotne terapije, ki z gretjem stimulira določene telesne akupresurne točke ter uravnava in izboljšuje kroženje energije in krvi v telesu. Tradicionalna kitajska medicina (TKM) priporoča tehniko moxsanja predvsem pri odstranjevanju mraza in vlage iz telesa ter pri odpravi bolečin.

Terapija z moxo ogreje telo oziroma oboleli del telesa, ki se na ta način tudi razsluzi. To terapijo potrebujemo takrat, ko imamo preveč sluzi v določenem delu telesa.

Moxa terapijo lahko izvajamo terapevti, lahko pa vas jo naučimo samostojno izvajati doma. Izvajajo jo lahko tudi mamice na svojih otrocih.

Moxo sestavlja zmes kitajskih zdravilnih zelišč, ki prodrejo zelo globoko v telo, tako da segrejejo in topijo sluzaste tvorbe, celo tiste zelo globoko v telesu. Terapija je neboleča in ne predvideva neposrednega kontakta s kožo, zato se lahko izvaja tudi na otrocih ali celo dojenčkih, če jih mučijo kašelj, bronhitis ali pljučnica. Tudi terapija uradne medicine bo bolje delovala, če bo moxa pospešila razgradnjo sluzi.

Ta terapija je zelo pomembna za krepitev urogenitalnega trakta, torej ob neplodnosti, prostatitisih, nerednih menstruacijah, cistitisih, vnetjih mehurja, ledvičnemu popuščanju, pesku v ledvicah, cistah, miomih itd. Krepi ledvice, ki so v kitajski medicini primaren organ, saj je tu sedež primarne energije, ki smo jo prejeli od staršev ob rojstvu. Ko nam te energije zmanjka, je našega življenja konec.

Moxa krepi tudi drugi pomemben organ za pridobivanje vsakodnevne energije – pljuča. Skoznje energetsko vsakodnevno hranimo svoje telo. Pljuča morajo dobro delovati in prek njih mora steči energija, zato tam nikakor ne sme domovati sluz. Moxa je ravno zato odlična za krepitev pljuč pri bronhitisu, pljučnici, astmi in kronično obstruktivnem bronhitisu.

Sluz hladi naše telo. Ko se nakopiči okrog določenega organa, temu prepreči, da bi bil dovolj prekrvavljen in nahranjen. Posledično organ prejme premalo kisika in postaja vse šibkejši. Na že obstoječi sluzi se kopiči nova; plast sluzi se na ta način debeli, in tako organ ali del organa postaja vse šibkejši in hladnejši. Če se sluz nabira v maternici, to sčasoma preraste v endometriozo, ki hladi organ. V hladu pa nič ne raste, zato se tudi novo življenje v takem okolju ne bo spočelo.

Osvobodimo svoje telo, osvobodimo svojo dušo in se razsluzimo se z moxo.