Pogosta vprašanja

1. Ali ste certificirana hipnoterapevtka?
Sem. Imam zdravstveno izobrazbo. Končala sem usposabljanje iz hipnoterapije na OMNI HIPNOZA TRAINING CENTRU, ki velja za enega najboljših ameriških izobraževalnih programov. Pridobljen imam certifikat BoardCertifiedHypnotherapist, hkrati pa sem članica Ameriške Zveze za hipnoterapijo »OmniHipnosisTraining Center«.

2. Na kakšen način deluje hipnoza?
Hipnoterapevt naj bi spremenil klientov negativni ali nefunkcionalni program, ki je že vgrajen v njegovi podzavesti. Ta negativni program se je zakoreninil predvsem v zgodnjem otroštvu ali zgodnjih najstniških letih. Ta program nam je v nekem obdobje življenja sicer morda koristil, vendar pa je za ta čas popolnoma neuporaben morda celo škodljiv. Zato je nujno potrebno osvežiti ali pa morda celo zamenjati cel program, da se osvobodi notranjih napetosti , potlačenih čustev, zavor, stisk, predsodkov, strahov in drugih negativnih čustvenih stanj.

3. Kakšen je občutek, ko smo v hipnozi?
V stanju hipnoze imamo občutek tako fizične kot mentalne ali umske sproščenosti. Misli nekoliko izoliramo, čutila pa postanejo bolj odzivna in občutljiva.

4. Je hipnoza lahko nevarna?
Nikakor. Hipnoza je naravno stanje duha, ki jo nevede podoživljamo večkrat dnevno. To je tisti občutek, ko si npr. nekaj zamislimo in za trenutek nismo slišali sogovornikovega vprašanja. Torej je hipnoza naravno stanje zavesti, kar pomeni, da je popolnoma varna.

5. Sem skeptičen glede delovanja hipnoze.
Niste edini. Uspeh hipnoze ni odvisen od tega ali verjamete ali ne. Uspeh hipnoze je odvisen od tega, ali ste pripravljeni na spremembe in ali ste pripravljeni zaupati in slediti postopku. Vse ostalo je moje delo.

6. Bojim se, da v hipnozi lahko povem skrivnosti.
Tudi v hipnozi tako kot v budnem stanju se lahko laže. Preden začnemo s hipnozo in hipnoterapijo moramo natančno opredeliti kaj je vaš cilj. Vse kar ste želeli zadržati zase ostane skrito. Stranke navadno pridejo na hipnozo, da bi se spomnile nekaj, kar so pozabili. Nihče od nas ne bo iskal ničesar, kar nima zveze z samim ciljem, ki smo ga definirali skupaj.