12637556 - Hands Of A Medical Doctor  Migraine

Povezave med čustvi in zdravjem

Tako kot vse drugo v življenju je tudi naše telo zrcalo naših misli in prepričanj. Vsaka naša celica se odziva na vsako našo misel ali vsako besedo, ki jo izrečemo. Dolgotrajni način našega mišljenja in govorjenja ustvarja našo telesno držo, način obnašanja ter bolezni in zdravje. Oseba s stalno namrščenim obrazom verjetno ne ustvarja ljubečih misli. Telesa in obrazi starejših ljudi nam jasno prikazujejo kakšne miselne vzorce so uporabljali skozi življenje.

V zdravem organizmu človeka negativna čustva ne morejo obstajati več kot nekaj minut. A v današnjem času se zadeve odvijajo povsem drugače. Ljudje se čustev bojijo in jih zato potlačijo v svojo podzavest in jih tako ohranjajo pri življenju še dolga leta.

Največji del potlačenih čustev izvira iz otroštva. Takrat je otrok kot spužva, ki prosto sprejema vse informacije in z njimi povezana čustva iz okolja. Ker pa je okolje v katerem odraščajo današnji otroci vse prej kot idealno, so stvari, ki jih otrok v tem obdobju doživi preveč intenzivna, da bi jih lahko razumel, jih potlači v svojo podzavest, katera pa bo skozi življenje oblikovala njegovo osebnost. Zato so večina njegovih poznejših strahov, stvari ki ga razjedajo, razžalostijo ali spravijo v stres samo odsevi tistih primarnih osnovnih čustev, ki jih je doživel v zgodnjem otroštvu.

Izogibanju potlačenih čustev pa ima lahko zelo široke in neprijetne posledice za naše psihično in fizično zdravje. V začetku se kažejo le kot dolgotrajna utrujenost in nizka koncentracija kasneje pa preide postopoma vse do težkih psihičnih in fizičnih zdravstvenih težav.

Pomembno je, da se zavedamo, da so bolezni metafizičnega izvora, ter prenehamo zdraviti simptome in začnemo z zdravljenjem vzrokov.

 

Težave z dihanjem

v splošnem pomenijo ne živeti v skladu s svojimi željami, prilagajanje drugim, ki naših prizadevanj ne opazijo/ne spoštujejo, občutek močnega pritiska, občutek zadušljivosti.

Astma

pomeni nesposobnost samostojno dihati, potlačen jok, potlačena radost in uživanje življenja. Delovanje v skladu s pričakovanji staršev, proti svojim lastnim interesom.

Težave s sinusi

pomenijo jezo na določeno osebo, občutek preobremenjenosti, strahu pred prihodnostjo. Slaba samopodoba in samozavest. Nezmožnost osvoboditi se starih vzorcev. Ne vedeti, v katero smer kreniti, da bi rešili težavo. Potlačeno žalovanje in nepretočene solze. Potreba po spuščanju blokad in osvoboditvi.

Bronhitis

pomeni, da moramo nekaj odvreči iz svojih prsi. Potreba po spuščanju. Občutek, da nas nekdo zatira. Potreba po izražanju čustev, kar predolgo potlačujemo. Občutek, da ne živimo v skladu s samimi sabo.

Kardiovaskularne bolezni

V splošnem pomenijo pomanjkanje radosti, občutek velike izgube, pomanjkanje izražanja ljubezni in radosti z drugimi ljudmi.

Srčni napad

izraža blokirano energijo radosti, ne živimo svojega poslanstva, blokiramo svoje življenje.

Anemija

pomeni težave z moškostjo – rdeče krvničke imajo agresivno funkcijo, saj transportirajo kisik po telesu.

Anevrizma

pomeni prepad med moškimi in ženskimi energijami. Blokada med moško in žensko stranjo partnerja, sebe ali otroka. Jeza na mamo ali očeta.

Visok krvni pritisk

pomeni povečan pritisk/stres v življenju, jezo, občutki niso izraženi, naraščanje notranjega pritiska.

Nizek krvni pritisk

pomeni odpor proti popolnem vstopanju v življenje brez strahu. Notranja šibkost in želja po umiku, nezmožnost samostojno stati, ne da bi se počutili omotične ali preobremenjene.

Žolčni kamni

pomenijo zagrenjenost, težke misli, obsojanje, ponos, zamero. Nismo pripravljeni spustiti občutka, da smo ujeti. Poskušamo ugoditi drugim, vendar smo zaradi tega zagrenjeni.

Težave z želodcem

pomenijo nezmožnost prebaviti nove ideje; prežvekovanje idej v umu; podaljšana negotovost; občutek pogubljenosti, neprilagodljivosti, odpora, preveč občutljivosti. Strah pred novim, nezmožnost razumevanja.

Kronova bolezen/kolitis

pomeni neprilagodljivo mnenje, strah pred spuščanjem stvari iz preteklosti. Krčevito oprijemanje starih prepričanj in idej, ki vzbujajo občutek strahu in krivde. Negotovost, strah in živčnost ob soočanju z neznanim, močno prepričanje, da nismo dovolj. Kaj nas  izkrivlja in izvija?

Hemoroidi

pomenijo, da želimo predati neko znanje, vendar smo prepričani, da ne bo dobro sprejeto. Krvavitev zaradi jeze. Oklepati se jeze se kopiči v jetrih. Poskušamo izsiliti nekaj na nekem področju v življenju.

Rak

v splošnem pomeni dolgotrajno bolečino, zamero, ki odžira telo. Globoka skrivnost ali žalovanje, ki se zažira v naše bitje. Nosimo sovražnost, nesmiselnost. Zadnji poskus, da bi začeli ljubiti.

Rak na dojki

pomeni, da ne častimo svoje negujoče strani. Ne želimo negovati ali nimamo priložnosti, da bi negovale.

Možganski tumorji

pomenijo, da je uničen naš najgloblji vrednostni sistem. Naš duhovni sistem je spodkopan, povezava z Bogom je prekinjena. Izguba zaupanja v Božansko, v obstoj Božanskega.

Rak na modih

pomeni potlačevanje kreativne sile v svoji osebnosti. Skrajno vzhičenje ali depresivnost glede ustvarjalnosti, še posebej spolne ustvarjalnosti. Skrajni strah ali krivda glede spolnega izražanja ali potlačevanja.

Levkemija

pomeni prekinjeno vez z ženstveno platjo. Težave z ženskostjo. Jeza ali zamera proti ženskosti. Licemerna ženska oseba.

Osteoporoza

pomeni stanjšan pretok življenjske energije skozi kosti zaradi vdanosti v usodo, ker smo vrgli puško v koruzo.

Artritis

pomeni kritičnost, minevanje, togost, globoko upiranje, strah pred gibanjem. Preveč kritičen odnos in zamera proti neki osebi in njenim dejanjem do nas, kar se izraža skozi venenje radosti in hvaležnosti. Upiranje in otrdelosti v odnosu do življenja in izražanja občutkov. Neizražanje naših globokih čustev. Jeza, razdraženost ali frustracija do sebe ali nekoga drugega. Neprilagodljivo razmišljanje. Okorni sklepi postanejo neuporabni, saj izgubijo svoj namen, ki je gibanje.

Glavoboli

pomenijo samokritičnost, strah, razvrednotenje sebe. Ne maramo biti vzpodbujeni. Upiranje toku življenja. Spolni strahovi. Notranji konflikti glede tega, kaj naj rečemo, naredimo, dosežemo. Del nas se veseli prihajajočega dogodka, del pa se ga boji.

Bolečina ali poškodba križnega dela hrbta pomeni, da so naše najpomembnejše vrednote ogrožene, na primer družina, finance, odnosi.