Karma

Karma – zakon vzroka in posledice

Ljudje smo dediči svojih dejanj. Kar seješ, to boš žel.

Zakon karme je univerzalni zakon, ki skrbi, da se vsakdo sreča s posledicami svojih dejanj, ki jih je povzročil. Če delujemo dobro, se nam povrne dobro, če delamo slabo, pa dobimo enako nazaj. Energetski odtisi, ki so nastali iz naših misli in dejanj namreč ostanejo prisotni v energetskem polju. Vsako naše dejanje in celo misel (!), ki smo jo poslali v vesolje, pa tudi tisto nezavedno v nas, ostaja prisotno kot energetski odtis. Ko naredimo nekomu nekaj slabega, morda le mislimo negativno (maščevalno, jezljivo, agresivno…) o določeni osebi, ta energija ne le, da odide v prostor, pač pa ostane tudi v našem lastnem polju, na ravni duše – kot odtis.

Ta odtis pa bo slej kot prej pričel ustvarjati probleme v našem življenju. Ne nujno takoj, lahko kasneje z zamikom, zato vzroka in posledice ne bomo med seboj povezali. Tudi same oblike vračanja so lahko različne. Za primer: nekomu namensko poškodujete avto, ko pridete domov pa se vam pokvari pralni stroj.

Dejstvo je tudi, da zakon karme danes deluje mnogo hitreje, kot je včasih. Stvari se vračajo vedno hitreje. Včasih smo naredili nekaj slabega, pa to dobili nazaj morda v naslednjih življenjih. Danes se to lahko dogodi že v razmiku nekaj minut, ur ali dni!

Vsaka energetska tvarina, ki ima negativen naboj, namreč zahteva, da se razgradi, ta razgraditev pa se lahko izvrši samo na mestu, kjer je nastala. Karma tako predstavlja nerazgrajeno negativno energijo, ki smo jo nekoč odposlali (zavestno ali ne) in zahteva razgraditev.

Zato je pomembno, da smo čim bolj zavestni svojih dejanj in misli. Naj bo vedno prisotna misel, kaj počnemo in kako počnemo? Ljubezen in iskrenost pa naj bosta pri tem glavni vodili.

Naše življenje je vedno rezultat vseh naših odločitev. Nekatere odločitve smo sprejeli zavestno, druge nezavedno.

Poglejte svoje življenje. Vse, kar se vam ta trenutek dogaja, je izbor vaših dejanj, čustvovanj in misli iz preteklosti. Iz težav, s katerimi se soočate ta trenutek, lahko izluščite jedro težave v preteklosti. Če se vam je oglasila slaba karma, potem stopite korak nazaj v preteklost in pretehtajte prejšnje življenje. Kajti vse, kar se nam ta trenutek dogaja, je izbor naših dejanj iz preteklosti. Poravnava takih dolgov je lahko precej boleča, a žal se v vesolju prej ali slej vsi dolgovi poravnajo.

Vsak trenutek dneva imamo na voljo neomejeno število odločitev, ki ustvarjajo našo karmo ali kakovost življenja. žal vsak od nas deluje kot skupek pogojnih refleksov, ki jih drugi ljudje in okoliščine nenehno izzivajo in tako silijo, da se predvidljivo odzovemo. Vsak odziv pa določi naslednjo okoliščino, v kateri smo se znašli.

Sedaj pa pomislite, kako živite? Kaj se vam dogaja? Kakšne težave imate? S čim se spopadate? Kakšna je vaša karma?

Naše življenje je sestavljeno iz približno 20 odstotkov karme iz prejšnjega življenja, na katerega verjetno nimamo nobenega vpliva in približno 80 odstotkov karme, ki jo živimo sedaj, ki jo ustvarjamo vsak trenutek, danes , tukaj in zdaj. Na to pa imamo še kako velik vpliv.