65043509 2392910587595653 45926244209917952 O

Sedona metoda

»Pot osvobajanja «
Naš um je kot računalnik in negativni občutki so kot virusi, ki nam zavirajo njegovo optimalno delovanje. Včasih delno, včasih pa kar popolnoma izbriše svoje najpomembnejše programe – inteligenco, ustvarjalnost, domišljijo, intuicijo… Zaključek je logičen – če želimo, da naš bio-kompjuter deluje optimalno, ga moramo redno čistiti negativnih misli in občutkov. Tako spravimo našo zavest v naravno stanje- stanje miru- ki nam omogoča, da živimo veliko boljše in bolj izpolnjeno življenje…
Ko je leta 1950 fizik in inženir Lester Levenson doživel drugi infarkt v svojem šele 42. letu z resnimi posledicami, si najverjetneje ni niti predstavljal, da ga bo ta izkušnja postavila na pot novega raziskovanja človeške podzavesti. Iz bolnišnice je bil izpuščen z diagnozo, da lahko umre vsak trenutek. Takrat pa je začel analizirati svoje življenje in ugotovil vzroke katastrofalnega stanja.
Kot v večini primerov je seveda prišel do zaključka, da je njegov problem posledica negativnih čustev in pomankanja ljubezni.
Po določenem času je Lester odkril način, kako iz svojega življenjskega sistema sprostiti vsa negativna – čustva, misli, dejanja, stanja in želja in tako odprl pot številnim tehnikam samorazvoja.
Kljub mračni napovedi zdravnikov je doživel visoko starost in po njegovi smrti so študenti in sodelavci nadaljevali njegovo pot.
Lesterje je ustvarjalec znane »Sedona metode« tehnike. Imenovali so jo tudi »Poti osvobajanja zavesti«. To tehniko je kasneje kot izjemno učinkovito potrdilo več pedagogov, psihiatrov, psihologov in drugih strokovnjakov.
Njegov način izvajanja je izredno enostaven moč zdravljenja pa izredno močna.
Če damo primer človeka starega 3 in 30 let, kakšna je razlika? Otrok treh let nima veliko življenjskih izkušenj. On je še popolnoma »čist«. Če mu vzameš igračo bo jokal, toda v trenutku bo pozabil. Solze izginejo in igra se nadaljuje, kot da ni bilo nič.
Vendar pa se otrok kasneje, že okrog petih let nezavedno nauči zatreti svoja čustva in s tem že ustvarjati bolečino in blokado čustev. V nas se naselijo depresivna čustva in vse bolj motijo naše normalno delovanje na vseh področjih življenja.
Skrivnost otrokove čistosti je v tem, da lahko negativna čustva spuščajo popolnoma spontano. Z odraščanjem pa pozabimo, da imamo to sposobnost. Kasneje zaradi kopičenja velikih količin »duševnih odpadkov« nastajajo vse večje blokade, ki nam preprečujejo delovati iz naše primarne narave – stanja miru.
S to tehniko se naučimo, kako usmeriti energijo v želeni smeri na preprost način ter doseči najbolj izpolnjeno in smiselno življenje.
To metodo lahko uporabljamo za reševanje problemov na katerem koli področju življenja;
-finančni
-poslovni
-čustveni
-zdravstveni
-medsebojni odnosi
–lahko pomaga ublažiti strah
-tesnobo
-frustracije
-stres
-depresijo…
Metoda je zelo enostavna in preprosta, rezultati pa so zelo hitri in trajni.
Vpliv čustev na naše življenje
Sodobna znanost zelo preprosto razlaga to povezavo; vsako čustvo povzroči določeno reakcijo in to še naprej deluje na naše telo oz. naše fizično zdravje. Pozitivna čustva spodbujajo pozitivne kemijske reakcije, ki nas zdravijo in pomlajujejo, negativne pa izzovejo »slabo kemijo« zaradi katere smo bolni, nam ustvarjajo blokade in črpajo energijo.
Danes obstaja veliko imen za isto področje – zakon vzročnosti, zakon manifestacije, zakon privlačnosti… vsi pa kažejo na povezavo naših čustev in misli s tem, kar se nam dogaja v vsakdanjem življenju. In vse pripelje do istega zaključka. Kadar smo v dobrih vibracijah v naše življenje privabimo dobro počutje in srečo…kadar pa se nahajamo v negativnih vibracijah, se vrtimo v krogu nesreče…
Ljudje običajno pravijo, da bodo srečni, ko bodo imeli zdravje, denar, hišo, avto, ljubezen… Je pa pravzaprav popolnoma obratno. Samo ko najdemo notranji mir…začne vse prihajati v naše življenje… Energija sreče bo v naše življenje pritegnila vse, kar potrebujemo.
Naš um je kot računalnik in negativni občutki so kot virus, ki nam zavirajo njegovo optimalno delovanje. Včasih delno, včasih pa kar popolnoma izbriše svoje najpomembnejše programe – inteligenco, ustvarjalnost, domišljijo, intuicijo… Zaključek je logičen – če želimo, da naš bio-kompjuter deluje optimalno, ga moramo redno čistiti negativnih misli in občutkov. Tako spravimo našo zavest v naravno stanje- stanje miru- ki nam omogoča, da živimo veliko boljše in bolj izpolnjeno življenje…
Proces osvoboditve
Človeški organizem je navajen obravnavanja čustev na dva načina, kot sta manifestacija in zatiranje. Vendar pa obstaja še tretji, prirojen način ravnanja s čustvi – spuščanja in odpuščanja. Sprva je treba ta mehanizem aktivirati s preprostimi tehnikami oblikovanih vprašanj, ki usmerjajo zavest v proces spuščanja. Učinek je viden takoj in ljudje so večinoma presenečeni nad dejstvom, da imamo pravzaprav tudi ta mehanizem v uporabi.
V prvi fazi je potrebno zavest usmeriti v proces odpuščanja, kasneje po določenem času pa oseba sprejme ta način kot naraven in normalen način obravnavanja svojih misli, želja in čustev.
Kasneje ni več potrebno spodbujati procesa spuščanja, kajti telo vzpodbudi naraven zagon za sprostitev, kar pomeni, da smo prebudili zaspano lastnost, s katero smo sicer rojeni in lahko ponovno uživamo z vidika otroka.
Mnogi ljudje se ne zavedajo, da naše misli izvirajo iz naših občutkov, čustva pa izhajajo iz naših primarnih potreb. Ogromna količina informacij različnih vsebin, pogosto zelo negativnih, ovira naše bitje z vseh strani. Zato je zelo pomembno obvladovati mehanizme čiščenja in tako premagati še en civilizacijski izziv, ki je pred nami… »Sedona metoda« je zagotovo eden izmed najboljši načinov , ki ga lahko uporabimo v ta namen…
Vsak, ki bi želel spoznati in se naučiti »Sedono metodo« skozi terapijo, nam lahko piše na info@hipnostudio.si ali pa pokliče za termin na telefon 031-252-900